mail ons

wandelroute door Lemmer

In het kader van 75 bevrijding hebben vrijwilligers van de stichting Oud Lemmer, een boekje met daarin een wandelroute door het centrum van Lemmer gemaakt.

 

In de route zijn onder meer panden en straten opgenomen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de tweede wereldoorlog.

 Aan de hand van het gedane onderzoek is de informatie boven tafel gekomen.

 Aan deze informatie zijn foto's toegevoegd. Van het geheel is een route gemaakt die de locaties logisch met elkaar verbinden.

 Dus in het boekje een plattegrond met daar aan gekoppeld de info en veelal oude foto's.

 Zo is er een aardige route door het centrum van Lemmer, over dit onderwerp gemaakt.

 Het boekje is te downloaden vanaf de site www.oudlemmer.nl, af te halen bij de Oudheidkamer/museum aan de gedempte Gracht of bij het VVV kantoor aan de Nieuwburen

 

Je kan de info ook op deze site vinden en thuis de info lezen. Immers in de tijd van de maatregelen rondom Corona, is thuisblijven het devies. Ben je toch aan het wandelen met ondermeer de richtlijnen van 1,5 meter van het RIVM dan kan dat ook.

Het boekje is ter beschikking gesteld aan de leerlingen van groep 8 van de basisscholen in Lemmer, die het kunnen gebruiken tijdens de lessen, waarin de tweede wereldoorlog een plaats inneemt.

 Zo herdenken we naast de reeds gemaakt film waarin jongeren ouderen bevragen over de bevrijding, de 75 jarige bevrijding van Nederland.

 We wens u veel lees, blader en wandel plezier plezier.

 

Het geheel is mede mogelijk gemaakt door de stichting Joodse Begraafplaats Tacozijl en gemeente de Fryske Marren.

 Downloaden van het boekje kan ook door op het grijze vierkantje hieronder te klikken.