mail ons

Mooie foto van Lemmer

Onze locale fotograaf Peter van den Brandt, maakt zoals jullie weten altijd mooie foto's van Lemmer en omstreken. Soms echte" hoogstandjes". Op een stok van 6 meter met een fototoestel daarop gebonden of vanuit de kraan bij de scheepswerf aan de zeedijk. Zo nu ook met de ochtend mist rondom Lemmer.

Mooie beelden die genomen zijn in de ochtend van de afgelopen dagen, met de laag hangende bewolking.

 

Een aantal van zijn foto's met Binnenhaven en Westhavendam komen prachtig uit. De foto van het centrum zijn bijzonder omdat de toren van Spannenburg mooi in de ochtend mist staan.

 

Dat zijn werk gewaardeerd wordt blijkt wel uit het feit dat hij in 2018 een ere speldje kreeg van de"Lemster Bokking". Door stichting Dorpsbehoud Lemsterland werd een erespeldje uitgereikt door voorzitter Wesselius aan Peter van den Brandt uit Lemmer, tijdens Nazomeren in Lemmer. Peter van den Brandt zet zich al jaren op vele manieren in voor het erfgoed van Lemmer. In de toespraak werd benoemd; "Zo maakte hij zich verdienstelijk door zijn minutieuze gravenonderzoek op de monumentale oude begraafplaats van Lemmer en fotografeert hij met een niet te stuiten enthousiasme het dorpsgezicht van het huidige Lemmer bij restauraties en andere bouwactiviteiten ".