mail ons

Koninklijke Onderscheiding voor Piet Zantman

LEMMER - Een niets vermoedende Piet Zantman werd zondag 13 september in de 'Tsjerke oan it Dok' op bijzondere wijze verrast met een Koninklijke Onderscheiding. - Tijdens de bijeenkomst ter ere van het 12½ jarig bestaan van de Stichting Oud Lemmer, hield burgemeester Veenstra een korte speech. Piet werd daarin bedankt als vrijwilliger voor zijn grote inzet voor Lemmer van ruim 40 jaar. Vanwege de corona kreeg Piet (61) de versierselen opgespeld door zijn partner Marten. Super, fantastisch was de reactie van een zeer blije Piet die daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau is.

Zeer verdiend, want zo is hij actief bij Reddingsbrigade Lemmer Hier had hij vanaf 1979 diverse functies, w.o. bestuurslid, voorzitter en secretaris van de technische commissie. Ook richtte hij de wedstrijdcommissie op. Daarnaast was hij jeugdinstructeur en werd er onder zijn leiding een clubgebouw en botenhuis gerealiseerd. Tot op heden verricht hij allerlei hand- en spandiensten.

Stichting Dorpsbehoud Lemersterland Vanaf 2005 is hij betrokken bij de Stichting Dorpsbehoud Lemsterland als (mede)oprichter en bestuurslid (tot 2015). Tot op heden is hij hier actief als vrijwilliger.

Stichting Oud Lemmer Vanaf 2007 tot op heden is hij betrokken bij de stichting Oud Lemmer als (mede)oprichter en voorzitter. Hij introduceerde onder andere het jaarlijks driedaagse evenement Nazomeren in Lemmer, wat elk jaar weer een groot succes is. Ook werden 2 webcams geplaatst zodat meer mensen van Lemmer konden genieten. Het Rondje Dok met infopanelen werd ook door de stichting opgezet.

In 2014 was hij adviseur bij de Protestantse Gemeente in Lemmer en is hij vanaf 2016 tot op heden vrijwilliger bij de Stichting 9 levens van Cath. Ook was hij betrokken bij de lokale triatlonvereniging en was hij lid van de klankbordgroep herinrichting centrum van Lemmer.